Sao_Martinho_Bay Sao_Martinho_Panorama Sao_Martinho_View Sao_Martinho_do_Porto Sao_Martinho_do_Porto_Night

Een van de minder bekende plaatsjes aan de prachtige, Portugese Costa de Prata is São Martinho do Porto. Een fantastisch plekje voor strandliefhebbers en mensen die van zeebanket houden, maar het is ook dicht genoeg bij een aantal andere uitstekende bestemmingen om van elk verblijf hier een spannend verblijf te maken. Als je nog aan het overwegen bent waar je deze zomer naartoe zult gaan, is hier een overzicht van wat je kunt verwachten tijdens een bezoek aan dit prachtige vakantieoord aan de Atlantische kust.

Het is altijd een goed teken als de plaatselijke bevolking ergens graag naartoe gaat, en São Martinho do Porto is altijd een populaire bestemming onder de Portugese toeristen. De stranden hier zijn verbazingwekkend en het nachtleven en de keuze in restaurants maken een vakantie hier gedenkwaardig.

Eten

Het Restaurante Royal Marina is een van de beste in het plaatsje en een echte traktatie voor vakantiegangers. Het uitzicht op zee is adembenemend en nergens anders kun je zulke verse vis eten. Natuurlijk wordt er ook goed voor de liefhebbers van vlees gezorgd, met gerechten zoals een stoofpotje van lam en een Portugese specialiteit, Carne de porco à alentejana. Voor een minder formeel diner in de vorm van huisgemaakt Portugees eten, ga langs bij A Gaivota in het oude gedeelte van de stad. De gerechten zijn stevig en de wijn is goed en goedkoop!

Stranden

De stranden rondom São Martinho do Porto zijn voor de meeste bezoekers een hoogtepunt, en de baai, met de vorm van een perfect hoefijzer, is het ideale beginpunt om ze te gaan verkennen. De heuvel, Facho, biedt iedereen die de puf heeft om naar boven te klimmen een fantastisch uitzicht over de baai. Op de top staat een monument voor onafhankelijkheid en de ruige kustlijn van de Atlantische Oceaan is een prachtig gezicht op elk moment van het jaar. Mis ook de promenade niet die van de baai naar Salir do Porto loopt, een dorpje aan de zuidkant.

Verblijf

Er zijn vele mogelijkheden voor een verblijf in São Martinho do Porto, die beginnen onder de €25 per nacht voor een appartement met 1 slaapkamer. In augustus is het er extreem druk, boek dus wel ver van tevoren, hoewel er in het laagseizoen veel minder bezoekers in het stadje zijn. In de rustiger maanden zijn er gegarandeerd goede hotelaanbiedingen te vinden. Dit maakt het stadje een ideale bestemming gedurende het gehele jaar, vooral als een uitvalsbasis om de Costa de Prata te ontdekken.